zondag 20 mei 2012

Sony Ericsson XPERIA™ Arc (s) Neo (v) Play Pro Mini (pro) Live with Walkman bootloader-unlocken!

Dit is een stap voor stap handleiding, die je laat zien hoe je jouw Xperia™ toestel volledig unlockt.

BENODIGDHEDEN:

- Een computer met Windows Vista/ 7 (Op Windows XP is het mij niet gelukt om succesvol de drivers te installeren, wees gewaarschuwd)
- Een usb-kabel voor uw Xperia-toestel
- Geduld


Moeilijkheidsgraad: 2/5

 


Stap 0: Check of de bootloader van jouw telefoon te unlocken is. Er zijn bepaalde apparaten die het unlockproces niet ondersteunen, vanwege een aantal redenen. Het duurt echter te lang om dat hier uit te leggen. Om te checken of jij je bootloader wel of niet kan unlocken is de volgende stap nodig: 

Ga naar de telefoon-applicatie (alsof je iemand gaat bellen) en tik het volgende in: *#*#7378423#*#*. Dit brengt een service menu op. Navigeer nu naar Service Info > Configuration > Rooting Status. Kijk of je telefoon het bootloader-unlockproces toestaat, zoals weergegeven in onderstaande foto.





Stap 1: Download dit bestand: http://www.mediafire.com/?lt8ghch95u5abgo

Stap 2: Pak het bestand uit in een mapje waar het snel toegankelijk is.

Het pakketje bestaat uit de volgende bestanden:

- Drivers.zip
- Fastboot_With_Android_USB_File.zip
- unlockbootloader.sonyericsson.com

Stap 3: Open de site die in het pakketje zat, of klik op deze link.

Stap 4: Lees het door en klik op continue. Verifieer dat je klaar bent en alle consequenties hebt geaccepteerd, en accepteer.

Stap 5: Toets *#06# in je Telefoon-app, weer alsof je iemand gaat bellen. Dit zorgt ervoor dat het IMEI-nummer van de telefoon op het scherm komt te staan, klaar om ingevuld te worden. Voer je naam, e-mailadres etc. in en verzend. Je krijgt een code. Bewaar deze code goed, noteer hem desnoods op een kladblokje of iets, want je gaat hem natuurlijk nodig hebben!

Stap 6: Schakel je Xperia toestel uit en pak de pakketjes (het fastboot zip-bestand en het zip-bestand met de drivers) uit in submappen in het mapje dat je eerder had aangemaakt voor het uitpakken. 

Stap 7: Pak je Xperia-toestel en houd de menu knop ingedrukt. Indien je over een Xperia PLAY beschikt dient u de searchknop ingedrukt te houden. Verbind je mobiel nu met de USB-kabel aan de computer (uiteraard met het  menu/searchknopje ingedrukt).

Stap 8: Open Apparaatbeheer op je Vista of Windows 7-computer. Rechtermuisklik op s1 fastboot (staat bij overige apparaten) en selecteer Stuurprogramma's Bijwerken. Selecteer nu het mapje waar je de pakketjes hebt uitgepakt en waar de submappen zich bevinden (zorg ervoor dat ''onderliggende mappen doorzoeken'' is ingeschakeld). Vervolgens verschijnt er een paar een keer een schermpje met een waarschuwing over de drivers. Dit is compleet veilig. Ga simpelweg door met het installeren van de drivers. Wacht tot dat de driver-installatie voltooid is en sluit het venster.

Stap 9: Open de fastboot-map die we eerder hebben uitgepakt, deze bevindt zich in een submap. Houd de shiftknop ingedrukt en klik op de rechtermuisknop op een lege plek in de map. Klik vervolgens op Opdrachtvenster hier openen.

Stap 10: Tik in de CMD (command prompt, opdrachtvenster) de volgende operatie in: 

fastboot.exe -i 0x0fce getvar version

Klik op enter. Je zou een waarde terug moeten krijgen (bijv. 0.3). Die verzekert ons dat het toestel goed is verbonden met de PC. 

Stap 11 Tik in het opdrachtvenster de volgende operatie in:

fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0x(code)

Vervang (code) inclusief de haakjes met de code die je in stap 5 ontvangen hebt. Druk op Enter, en je ziet een paar regels tekst die de voortgang weergeven van het unlocken van de bootloader.

Stap 12 Wacht tot het opdrachtvenster aangeeft dat hij klaar is en sluit het af.



Stap 13 Ontkoppel de usb-kabel en zet uw Xperia-toestel aan. Uw bootloader is nu unlocked.

Indien deze tutorial u geholpen heeft vergeet deze dan niet te delen. Vragen? wees niet bang om ze te stellen.

Vriendelijke groeten

MBR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten