donderdag 11 april 2013

XDA heeft een forum voor app-ontwikkelaars

Als men begint met het maken van Android-apps, houdt dat meestal in dat je eens wat kleine dingen maakt. Een omrekening van valuta, een scrollende lijst, enzovoorts. Maar toch kom je op een keer het moment tegen dat je denkt niet genoeg te kunnen, of je weet gewoon niet hoe het moet.
Dan moet je dus gaan zoeken op Google, en vaak vind je een uitleg (iemand post een flink tutorial, of er is een vraag over gesteld op StackOverflow). Echter, sinds een paar dagen heeft XDA Developers hier ook een speciaal deel van het forum voor gereserveerd.

Het app development forum

Het idee achter dit deel van het forum is dat ontwikkelaars van apps met elkaar kunnen communiceren, bijvoorbeeld over het maken van een interface, over libraries die handig zijn, of over de mening van andere ontwikkelaars. Er is van alles te vinden, van tips over marketing en verdienmodellen, tot vragen over hoe men het beste een game of klok kan ontwerpen.
Er zijn verschillende subfora:
  • Development tools
  • Coding Discussion, Q&A, and Educational Resources
  • Marketing, Distribution and Analysis
  • Monetization
Zoals je ziet, genoeg te ontdekken. Onderin de post, via de bronlink, kan je gelijk in het forum komen.

Interessante topics

Natuurlijk is er, zoals altijd, weer een aantal interessante topics, die toch net een stukje boven de rest uitsteken.
Dit zijn:
  • The library thread, waar er langzaamaan een grote collectie libraries wordt verzameld om snelle toegang en ontdekkingen van handige libraries voor Android-apps te vergemakkelijken
  • VirtualBox Set-Up Guide, waar uitgelegd wordt hoe je een emulator van een Linux-systeem (Ubuntu) kan draaien. Dit is voor het ontwikkelen van apps niet per se nodig, maar absoluut nodig als je (iets buiten het idee van dit subforum) ROMs gaat maken.
  • App/Graphics Design Tips,Tricks & Warnings, met wat tips over het ontwerpen van een app.
Natuurlijk is er in de rest van het forum nog genoeg te lezen, maar geld verdienen en marketing liggen vaak pas ver in het ontwikkelen van apps. Op dat punt zul je veel zelf weten, of dit forum al door en door kennen. Daarnaast is het ook niet een inherent deel van het onwikkelen van apps.

Laat op TwitterFacebook of in de reacties hieronder jouw ervaringen met het ontwikkelen van apps, of dit forum, horen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten