dinsdag 9 april 2013

(UPDATE) Nieuwe Google Play-versie wordt uitgerold, met nieuw design

Google is bezig met het uitrollen van de nieuwe versie van de Play Store, namelijk versie 4.
Er wordt hier vooral gefocust op grotere plaatjes (makkelijker vinden van nieuwe content) en consequenter ebruik van kleuren op basis van de categorie waar je inzit (boeken, muziek, films, etc.). De nieuwe kleuren zullen wij niet merken, want alleen de apps zijn nog beschikbaar in ons land.

Het is nu makkelijker om te zien waar je naar kijkt door de kleuren en het betaalproces is makkelijker gemaakt. Daardoor kan je hetgeen je gekocht hebt sneller gaan gebruiken.






De UI is nu zodanig, dat deze versie eigenlijk een veel mooiere versie van de Play Store is die de wat donkere kleuren van de oude versies weghaalt en de applicatie nieuw leven inblaast. Dit gebeurt mede door het gebruik van de nieuwe kaarten, zoals Google Now dat doet (zoals ook Google+ en Currents).


The new design focuses on bigger images that jump off the page. Similarly themed content is grouped together so you can hone in on a magazine to read or an app to try. As you move down the page, new recommendations continue to appear so there is always more to see and explore. We’ve also simplified purchasing so you can breeze through checkout and get to enjoying your movie rental or other content.


 De nieuwe versie verschijnt vanaf vandaag en gedurende de komende paar weken op telefoons over de hele wereld, mits die draaien op Android 2.2 of hoger.

Onderhand heb ik de update ook op mijn Galaxy S III en Nexus 7 geïnstalleerd: Hij is veel sneller dan de oude versie! Het is wel heel anders, en wordt wel even wennen, maar het uiterlijk is veel frisser. Daarnaast is de snelheid van de applicatie op beide apparaten een stuk beter geworden.
Het installeren en aan de verlanglijst toevoegen van apps is ook makkelijker. Dit kan namelijk niet alleen door de productpagina te openen, maar ook door op de drie blokjes rechtsbovenin een kaart (het overflow menu van de ActionBar) te drukken.

Mocht je de applicatie zelf willen installeren, dan kan je in dit topic een aantal links vinden: [APP] Play Store 4.0.25 - XDA Developers

Wat denken jullie ervan? Ziet het er beter uit, of is het maar niets?

Via: Android Official Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten